Kesälomapaineita

Hei lukijat!

Kesälomakausi on kuumimmillaan. Taivas antaa suomalaiseen tapaansa sekä poutaa että sadetta. Kansa tuntuu nauttivan lomastansa pisaroista huolimatta. Vertaistukiryhmän keskellä olemme huomanneet, ettei lomalle lähteminen ole aina niin yksinkertaista.  Tässäpä näkökulmia kesälomapaineidemme keskeltä:

”Viisihenkinen perheemme käy joka kesä lomalla ulkomailla. Matkustamme milloin minnekin; Espanjaan, Italiaan, Turkkiin tai Ranskaan. Lapset odottavat lentokonetta, rantaa ja ravintoloiden nakkeja ranskalaisineen. Minä en muista yhdestäkään reissusta mitään. Loma on minulle yhtäkuin musta aukko lamaantuneena kolkon hotellihuoneen sohvalla.”

”Perheemme kesäloman kohokohta piti olla koko perheen matka Tanskaan. Muutkin hihkuivat puolestamme: ”Huippua! Siistiä!” Matka lähestyi ja ahdistukseni kasvoi kasvamistaan. Niin suureksi, että kaksi päivää ennen lähtöä matka peruuntui osaltani ja mies lähti pesueemme kanssa maailmalle. Minä jäin kotiin – ja sain minulle parhaan mahdollisen loman. Hiljaisen kodin ja pienen hetken olla vastuussa vain itsestäni. ”

”Tahtoisin tarjota lapsilleni samaa kuin luokkakaverinsa saavat. Kesäloman edes naapurikaupungissa. Tämä on kuitenkin mahdotonta, koska lapsuuteni kokemukset ovat vieneet minut taloudellisesti heikkoon tilanteeseen. Tunnen vihaa ja häpeää, kun en pysty edes tähän.”

”Kotini on turvapaikkani. Haaveilen Naantalin muumimaailmasta, mutta minulla on vaikea mennä edes lähikauppaan. Toivoisin, että tulevaisuudessani saisin kokea pienen päiväloman.”

Kesälomapaineita
Kesälomapaineita